Waarom nieuwbouw kopen

Het kopen van een woning is heel persoonlijk. De één wil graag een bestaande woning omdat hier veel karakter in zit, de ander neemt alleen maar genoegen met een nieuwbouwwoning. Twijfel jij nog? Wij laten je graag de voordelen van het kopen van nieuwbouw zien.

Nieuw

1. Nieuw De eerste bewoner van de woning

Alles aan de woning is nieuw. Als eerste bewoner van de woning bepaal je zelf hoe je de woning indeelt, in wat voor keuken je gaat koken, hoe de badkamer eruit komt te zien en welke vloer je neemt. En omdat de woning nieuw is heb je de eerste jaren geen onderhoudskosten. Heb je toch problemen met de woning, dan valt dit onder de garantie.

 

Comfortabel

2. Comfortabel Écht comfortabel wonen doe je in een nieuwbouwwoning

Aangenaam comfortabel, zo kun je een nieuwbouwwoning noemen. Voorzien van extra isolerend glas, beter geïsoleerde muren en daken én de nieuwste warmtevoorzieningen die in de winter je huis verwarmen en in de zomer koelen, maken een nieuwbouwwoning duurzamer, stiller en comfortabeler.

Zuiniger

3. Zuiniger Energielabel A

Energielabel A, dit is wat een nieuwbouwwoning standaard verbruikt. Een nieuwbouwwoning is tegenwoordig al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd. Dit merk je aan je energierekening. Bovendien draag je hiermee bij aan een beter klimaat en milieu.

Woningmakelaar

4. Voordeliger De financiële voordelen van een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning koop je Vrij Op Naam (v.o.n.) wat betekent dat je geen extra kosten hebt bovenop de koopsom. Dus geen overdrachtsbelasting, makelaarskosten of notariskosten. Als koper van een nieuwbouwwoning kun je gebruik maken van een extra leencapaciteit die kan oplopen tot € 8.000,- en kent het kopen van een nieuwbouwwoning nog meer financiële voordelen. Onze collega’s van De Hypotheekshop Utrecht, Vleuten & De Meern kunnen je daar alles over vertellen.

Veilig

5. Veilig Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een nieuwbouwwoning wordt gebouwd volgens de modernste veiligheidseisen. Ook de woonomgeving is ingericht volgens de laatste inzichten op veiligheidsgebied. Vaak hebben nieuwbouwwoningen zelfs het Politiekeurmerk Veilig Wonen, met bijvoorbeeld inbraakwerend hang- en sluitwerk. In een huis met dit keurmerk heb je 50% minder kans op een inbraak. Daarmee is je nieuwe woning veiliger!

Een nieuwe start

6. Een nieuwe start Wonen in een nieuwbouwwijk

Of je nu alleen gaat wonen of voor het eerst samen of misschien is je vorige huis wel te klein geworden door gezinsuitbreiding! Wonen in een nieuwbouwwijk geldt voor alle bewoners als een nieuw begin van een volgende levensfase en schept een band. Want in tegenstelling tot het komen wonen in een bestaande wijk heeft iedereen hier nieuwe buren. Hierdoor maak je makkelijker contact en dat begint al in het voortraject tijdens de kopers avonden bij de aannemer…….een nieuwe start!

Contact nieuwbouw

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.